egy küzdelem naplója

Agydaganat-napló

Agydaganat-napló

Hörcsögpofi ismét

2024. január 07. - Daganat Agy

Két napja nem kell szednem a gyógyszereket, meg is lett az eredméye...

A műtéti heg körül (jobb szemöldök), a jobb szemem feletti terület és a jobb szemem alatti terület még érzéketlen, ha kopogtatom, olyan mintha egy idegen embert tapogatnék. Hiába ráncolom a homlokomat, se a jobb szemöldököm, se a jobb oldali homlokom mimikai dolgai nem mozognak.

Erre rákérdeztem a varratszedésnél, de a doki szerint teljesen természetes, lassan fog visszahúzódni, nem véltelenül van a 6 hét rehab.

Ezzel nem is lenne bajom, mert közben a jobb szememre a látásom visszaállt, bár az érzéketlen alsó szemhéj miatt a könnyeket nem tudom kipislogni, ezért mindent homályosan látok egyelőre.

A gyógyszer elhagyása után azonnal bedagadt a jobb fele az arcomnak, gyönyörű hörcsögpofám lett, a jobb szememből megint lőrést csinálva. Nem mondom, hogy nem káromkodtam.
Első napokban arra gyanakodtam, hogy a kiakadt állkapcsom miatt van ez, mert még mindig mocskosul fáj, ha eszek. Jól kitapintható volt a hörcsögpofi duzzanata és a szemem között egy érzékelhető sáv, így gondoltam, nem a daganathoz kapcsolódik.

Aztán a duzzanat még nagyobb lett, "összenőtt" a szememmel, így egyértelmű, hogy a műtét következénye, annak utóhatása.
Elővettem megint a jégzseléket és fél óránként borogatom... ilyenkor lemegy egyébként, de hamar vissza is jön. A jobb szememen kalóztakaró, mert nagyon bepirosodott, a szemüveget pedig nem igazán tudom feltenni, mert az orrom is megdagadt. 

Megint az van, hogy dolgoznék, ha tudnék, de a szemem egyelőre akadályoz benne. És megint csak a monitor előtti munkával van baj, mert egyébként rendesen mászkálok, kaját csinálok, kutyázok, mert ez letakart fél szemmel is jól megy.

Igen, tudom, hogy ez csak nyafogás, ne panaszkodjak a műtét után 3 héttel, de beszámolok a tapasztalt dolgokról.
Megyek megint a hűtőhöz, mert az órám szerint letelt a fél óra...

KIEGÉSZITÉS:
A borogatástól elkezdett folyni a könny a jobb szememből, és mivel nem érzem még a körülötte lévő részeket, már csak az arcomon végigcsorgó nedvességet érzem. Orvos ismerős szerint itt jön ki a vizenyő hatása, legyek türelmes.
Tinikoromban volt egy barátnőm, aki rajongott Pierott-ért, kb úgy érzem magam, mint a fél arcát festő, azon könnyet hullató bohóc.

süti beállítások módosítása